- 125 gr de sucre glaç.
- 250gr de mantega a temperatura ambient.
- 500gr de farina.
- 5 cullerades soperes de llet.
- Sabors: o 1 culleradeta de postra d’essència. (vainilla, fruita, etc).
- O Xocolata: canviar 50 gr de farina per 50gr de xocolata pur en pols.
- Agafem un bol i batem la mantega amb un batedor de varilles fins que agafa un color més blanquinós.
- A continuació, afegim poc a poc el sucre glaç tamisat.
- Quan la barreja sigui homogènia, afegim de forma combinada una mica de farina tamisada i una cullerada de llet. Repetim el procés fins que no quedi farina i afegim la culleradeta d’essència.
- Estirem la massa sobre un paper especial per a forn i la fiquem a la nevera una hora com a mínim.
- Posem el forn a 180ºC i preparem una safata de forn amb paper vegetal.
- Traiem la massa de la nevera i la tallem amb diferents talla pastes de les formes que desitgem.
- Posem les figures a la safata i les fiquem al forn durant 10 minuts.
- Un cop cuites, les traiem i les deixem refredar a la safata durant 5 minuts. A continuació, posem les galetes a una reixa per a acabar de refredar-se.
ALTERNATIVES PER A TRASTORNS DE L’ALIMENTACIÓ.
Al·lèrgics a la lactosa: Substituir la llet de vaca per llet de soja o d’atmetlles i la mantega normal per margarina vegetal. Afegir 50 gr de farina.
Al·lèrgics al gluten: Substituir la farina de blat per farina d’arròs o de blat de moro. Vigilar els ingredients que composen l’essència.
No hay comentarios:
Publicar un comentario