Si els peques tenen ganes de jugar a plastilina i no en teniu a casa o us fa por que se la puguin possar a la boca, a continuació us proposso unes quantes receptes fetes amb materials no tòxics i comestibles.
PLASTILINA AMB GELATINA
- 2 tasses de farina
- 2 cullerades d'oli (oli va a fer, l'oli de coco, oli vegetal, oli d'oliva, fins i tot)
- 1/2 tassa de sal
- 2 cullerades de salsa tàrtar
- 1 tassa i mitja d'aigua bullint
- 1 paquet de gelatina per color
- Barrejar tots els ingredients en una cassola petita fins que no quedin grumolls.
- Cuinar a foc mitjà, remenant constantment fins que espesseixi i es converteixi en una bola de massa. Aquest pas porta una mica de temps. Hem de barrejar tota l'estona, sabras que està a punt quan no puguis remoure més.
- Un cop hagis acabat de cuinar, col·locar la massa sobre una estora plastificada o taula de tallar enfarinada i esperar que es refredi.
- Una vegada que estigui fresc (almenys 20 a 30 minuts) pastar mentres afegim farina fins que ja no és enganxós (aproximadament 1/2 tassa). En aquest punt, pots afegir la gelatina per fer els colors més vibrants, o fins i tot pots afegir purpurina.
PLASTILINA AMB COLORANTS
- 2 tasses de farina
- 2 cullerades d'oli (oli va a fer, l'oli de coco, oli vegetal, oli d'oliva, fins i tot)
- 1/2 tassa de sal
- 2 cullerades de cremor tàrtar
- 1 tassa i mitja d'aigua bullint
- Aboca 2 tasses de farina en un bol.
- Afegir mitja tassa de sal.
- Barrejar 2 cullerades de salsa tàrtar.
- Afegir 2 cullerades d'oli. Per aquesta recepta s'utilitza l'oli vegetal, però es pot utilitzar qualsevol oli, i sempre que es tracti d'un oli de cuina, la plastilina no serà tòxica.
- Aboca l'aigua bullint. Tingueu molta cura!
- Barrejar tots els ingredients fins a formar la massa. En aquest punt, si no vols afegir colorant d'aliments ja hauries acabat.
- Després de que es refredi, separar la massa en parts iguals i en forma de boles.
- Ara, perfora el centre de la bola formant un petit bol i aboca el colorant alimentari.
- Amassar la massa fins que el colorant es barregi a fons. Si no vols tacar-te les mans utilitza guants.
PLASTILINA D'ESPÈCIES
- 1/2 tassa de farina
- 1/2 tassa d'aigua
- 2 cullerades de sal
- 1 culleradeta de cremor tàrtar
- Herbes i espècies
- Pols de mostassa - 1-2 cullerades
- Canela - 1 cullerada
- Cúrcuma - 1,5 culleradeta
- Cacau en pols - 1-2 cullerades
- Paprika - 1 culleradeta
- Formatge Cheddar en pols - 1 cullerada
PLASTILINA SENSE COCCIÓ
- 3 tasses de farina
- 1 tassa d'aigua freda
- Sal 1 tassa
- 2 culleradetes d'oli
- Colorant d'aliments o pintura en pols
Barrejar tot en un bol ... seguir pastant fins formar una pasta. Fins i tot es pot possar un toc de vainilla o menta per donar olor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario