Cerca l'entrada

lunes, 16 de noviembre de 2015

Com fer plastilina cassolana




Si els peques tenen ganes de jugar a plastilina i no en teniu a casa o us fa por que se la puguin possar a la boca, a continuació us proposso unes quantes receptes fetes amb materials no tòxics i comestibles.

PLASTILINA AMB GELATINA
  • 2 tasses de farina
  • 2 cullerades d'oli (oli va a fer, l'oli de coco, oli vegetal, oli d'oliva, fins i tot)
  • 1/2 tassa de sal
  • 2 cullerades de salsa tàrtar
  • 1 tassa i mitja d'aigua bullint
  • 1 paquet de gelatina per color
Com fer la plastilina:
  1. Barrejar tots els ingredients en una cassola petita fins que no quedin grumolls.
  2. Cuinar a foc mitjà, remenant constantment fins que espesseixi i es converteixi en una bola de massa. Aquest pas porta una mica de temps. Hem de barrejar tota l'estona, sabras que està a punt quan no puguis remoure més.
  3. Un cop hagis acabat de cuinar, col·locar la massa sobre una estora plastificada o taula de tallar enfarinada i esperar que es refredi.
  4. Una vegada que estigui fresc (almenys 20 a 30 minuts) pastar mentres afegim farina fins que ja no és enganxós (aproximadament 1/2 tassa). En aquest punt, pots afegir la gelatina per fer els colors més vibrants, o fins i tot pots afegir purpurina. 
Quan acabi de jugar, emmagatzemar a la nevera en un recipient hermètic. Així es mantindrà durant almenys un parell de setmanes a la nevera. Si en algun moment comença a ser una mica enganxosa, afegiu més farina.


PLASTILINA AMB COLORANTS
  • 2 tasses de farina
  • 2 cullerades d'oli (oli va a fer, l'oli de coco, oli vegetal, oli d'oliva, fins i tot)
  • 1/2 tassa de sal
  • 2 cullerades de cremor tàrtar
  • 1 tassa i mitja d'aigua bullint
Com fer la plastilina:
  1. Aboca 2 tasses de farina en un bol.
  2. Afegir mitja tassa de sal.
  3. Barrejar 2 cullerades de salsa tàrtar. 
  4. Afegir 2 cullerades d'oli. Per aquesta recepta s'utilitza l'oli vegetal, però es pot utilitzar qualsevol oli, i sempre que es tracti d'un oli de cuina, la plastilina no serà tòxica.
  5. Aboca l'aigua bullint. Tingueu molta cura!
  6. Barrejar tots els ingredients fins a formar la massa. En aquest punt, si no vols afegir colorant d'aliments ja hauries acabat.
  7. Després de que es refredi, separar la massa en parts iguals i en forma de boles.
  8. Ara, perfora el centre de la bola formant un petit bol i aboca el colorant alimentari.
  9. Amassar la massa fins que el colorant es barregi a fons. Si no vols tacar-te les mans utilitza guants.



PLASTILINA D'ESPÈCIES
  • 1/2 tassa de farina 
  • 1/2 tassa d'aigua
  • 2 cullerades de sal
  • 1 culleradeta de cremor tàrtar
  • Herbes i espècies
Quantitats d'espècies:
  • Pols de mostassa - 1-2 cullerades
  • Canela - 1 cullerada
  • Cúrcuma - 1,5 culleradeta
  • Cacau en pols - 1-2 cullerades
  • Paprika - 1 culleradeta
  • Formatge Cheddar en pols - 1 cullerada

PLASTILINA SENSE COCCIÓ
  • 3 tasses de farina
  • 1 tassa d'aigua freda
  • Sal 1 tassa
  • 2 culleradetes d'oli
  • Colorant d'aliments o pintura en pols
Barrejar tot en un bol ... seguir pastant fins formar una pasta. Fins i tot es pot possar un toc de vainilla o menta per donar olor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario